Salariații ANR au protestat joi, 26 septembrie, din nou, în fața Prefecturii Constanța, nemulțumiți de faptul că nu le sunt mărite lefurile. La eveniment, și-a făcut apariția și o angajată de la Arhivă, după cum singură s-a recomandat, Mihaela Neagu, care a avut de dus un război personal împotriva ziarului Replica. Brusc și deodată, ziarul era de vină că salariul ei este prea mic, că face muncă de angajat cu studii superioare… cu toate că ea nu le deține, și multe altele. Cu un discurs demn de… premiile Oscar, angajata de la arhivă s-a lansat într-un atac la adresa ziarului Replica, uitând complet de ce a fost inițiat protestul.
Potrivit informațiilor noastre, Mihaela Neagu și-a început glorioasa carieră ca șefă de magazin, la Duty-Free-ul, de la parterul clădirii unde funcționează ANR. Sătulă probabil să servească clienții, a decis să avanseze un pic pe scara ierarhică (sau a clădirii) așa că a susținut un concurs prin care a ajuns să lucreze la serviciul tehnic al căpităniei, mai precis la arhivă. Chiar dacă studiile nu o recomandă, după propriile spuse, ea lucrează de aproximativ 15 ani la ANR, pe un salariu de… mizerie, de doar 3.700. Nu putem să nu ne întrebăm… dacă este atât de capabilă și face munca a cel puțin trei persoane (tot după propriile spuse) de ce nu încearcă să își găsească un loc de muncă bine remunerat?!
În privința muncilor sisifice pe care le îndeplinește, potrivit informațiilor noastre, lucrurile nu stau chiar așa. Astfel, munca de secretară cu care se laudă nu ar fi decât atunci când persoana care îndeplinește acest post este în concediu, adică câteva zile pe an.
Nici „postul“ de PR pe declarații de avere (?!), pe care îl reclamă sus și tare, nu este unul foarte… obositor. Este o activitate de maximum câteva zile, care nu presupune foarte mult efort, însă… laudă-mă gură că îți dau friptură.
Având în vedere că există persoane care au studii superioare și lucrează pe salarii mult mai mici și fac o muncă mult mai grea, poate că Mihaela Neagu ar trebui să-și țină frustrările pentru ea și să atace pe adevărații vinovații de faptul că rechizitele s-au scumpit și că veniturile ei au rămas aceleași. Dar până la urmă, dacă nu ești mulțumit de un loc de muncă și știi că ești capabil de mai multe… de ce nu pleci?!
Video 1:
Video 2:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.