ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, consideră concubinajul ca fiind „un păcat grav”, afirmând că le împiedică oamenilor accesul către „înălțarea spirituală”. El a declarat că cei care trăiesc astfel se află „în slujba răului”. Aceste declarații au fost făcute în contextul în care o femeie, care a trăit în concubinaj înainte de căsătorie, i-a cerut un canon, iar înaltul ierarh i-a spus că trebuie să se „căiască întreaga viață”.
El a făcut aceste afirmaţii în condiţiile în care o femeie care a trăit în concubinaj înainte de a se căsători i-a cerut un canon, înaltul prelat transmiţându-i acesteia că trebuie să se ”căiască toată viaţa”.
”Am stat patru ani în concubinaj. Vreau să-mi daţi un canon! Acum suntem cununaţi”, i-a scris o enoriaşă arhiepiscopului Tomisului.
”Toată viaţa de acum înainte să fiţi într-o căinţă pentru cei patru ani! Pentru că atunci aţi fost în slujba celui rău, pentru că aţi stat în patima desfrâului. Toate patimile au ca stăpân al lor pe cel viclean, de aceea, acum căiţi-vă şi răscumpăraţi acest păcat greu, că dacă nu-l răscumpăraţi acesta nu vă lasă să urcaţi spre cer”, i-a transmis IPS Teodosie femeii.
Declarațiile controversate ale lui IPS Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost implicat în numeroase controverse prin declarațiile sale de-a lungul timpului. Recent, el a afirmat că tatuajul reprezintă o formă de „schimonosire”. De asemenea, a abordat subiectul relațiilor intime dintre soți, susținând că acestea nu ar trebui să devină „scopul vieții”. În viziunea sa, relațiile intime sunt permise de două ori pe săptămână, cu excepția zilelor de sărbătoare.
Totuși, una dintre cele mai controversate afirmații ale sale a fost făcută în urmă cu aproape trei luni, când i-a spus unei femei care a întrebat cum poate să iasă dintr-o relație cu un soț violent să-și „ducă crucea”, precizându-i că a primit „taina cununiei”.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.