A.F. 20 septembrie 2024 | 00:00 844
Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 3 au pus în executare joi, 19 septembrie 2024, trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județul Prahova, și patru mandate de aducere în locațiile menționate anterior și unul în județul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind estimat la 200.000 de euro.
În fapt, la data de 26 iulie 2024, Secția 23 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras din două locuințe, din Sectorul 3, care aparțin aceleiași persoane, mai multe sume de bani și bunuri, precum: 1,5 kilograme bijuterii din aur, 8.500 de euro și peste 52.000 de lei.
Cazul a fost preluat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 3, iar în urma activităților desfășurate a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost săvârșită de mai mulți bărbați, cetățeni străini, care ar fi folosit un autoturism închiriat, pe care, ulterior, l-ar fi restituit.
De asemenea, din investigații, s-a mai stabilit faptul că după săvârșirea faptei, bănuiții ar fi valorificat bunurile sustrase, în județul Prahova.
În urma activităților desfășurate au fost identificați doi bărbați, în vârstă de 22, respectiv 29 de ani, bănuiți de comiterea faptei.
În vederea probării materialului administrat în cauză, joi, 19 septembrie a.c., au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere.
Persoanele vizate au fost conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei.
Efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.