Cei trei vameși reținuți de DNA, în urma perchezițiilor de la Vama Agigea, au ajuns vineri la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre Marius Oprea, un comisionar, dar și un fost vameș, suspendat din funcție, Dorel Petcu, care avea rolul de a scoate banii din vamă. Judecătorii vor decide dacă îi va aresta sau le va aplica o măsură mai ușoară. Update: vameșii au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
Cei trei suspecți reținuți de la DNA, de la Vama Agigea, au ajuns în fața judecătorilor, urmând să afle dacă vor fi arestați.
UPDATE:
Tribunalul Constanța a admis propunerea de arestare preventivă a celor 3 vameși, formulată de DNA. Decizia nu e definitivă și poate fi contestată! Suspecții au ieșit în cătușe din Tribunal și și-au acoperit fețele pentru a nu fi recunoscuți!
Video 1:
Autoritățile au efectuat joi raiduri în diverse birouri și au inspectat atât autoturismele personale, cât și cele de serviciu ale angajaților din acea locație.
Video 2:
Perchezițiile au provocat haos în activitatea vamală. De asemenea, au avut loc controale la domiciliile a 40 de persoane, incluzând angajați și comisionari vamali. Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, a confirmat că acțiunea de la Vama Agigea este una de amploare.
Au fost reținute trei persoane, șef Departament Containere, Marius Oprea, un comisionar, dar și un fost vameș, suspendat din funcție, Dorel Petcu, care avea rolul de a scoate banii din vamă.
Aceștia urmează au ajuns în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.
Conform informațiilor pe care le deținem, ancheta și perchezițiile ar fi legate de containerele de marfă de import care ajung în Vamă. Se pare că importatorii ar fi oferit mită angajaților pentru a accelera procedurile și a omite verificările detaliate ale declarației de import, care în mod normal trebuie să treacă prin mai multe etape de control.
În urma unui flagrant, au fost descoperite asupra celor trei persoane sume de bani de 5.000 de euro și 8.000 de lei.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.