Mircea Geoană l-a înștiințat, marți, pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, că se va retrage din funcția de Secretar General Adjunct. Mandatul primului român de la vârful NATO ar urma să se încheie pe 10 septembrie, după 5 ani de mandat. Asta înseamnă încă un pas făcut spre Cotroceni!
„Mircea a lucrat pentru NATO aproape cinci ani. Concentrarea lui asupra tehnologiei și a provocărilor emergente de securitate a fost esențială pentru a stimula inovația în Alianță. Este un adevărat susținător al relațiilor dintre America de Nord și Europa. Munca sa cu partenerii a adus foarte multe beneficii NATO. Îi doresc toate cele bune pentru viitor” a scris Secretarul General al NATO
„Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie.” a scris, la rândul său, Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.
Jens Stoltenberg și Mircea Geoană
Germanul Boris Ruge, actual secretar general adjunct pentru afaceri politice şi politica de securitate al Alianţei, care conduce echipa responsabilă cu afacerile politice din cadrul Statului Major Internaţional al NATO, îl va înlocui pe Geoană.
Geoană declara săptămâna trecută, în exclusivitate pentru Digi 24, referitor la candidatura la prezidenţiale, că la nivel personal, decizia sa este luată, dar trebuie să mai aştepte câteva zile. ”Voi anunţa decizia, în momentul în care voi termina mandatul la NATO”, a subliniat el.
Mircea Geoană, acum în vârstă de 66 de ani, este din octombrie 2019 secretar general adjunct al NATO.
A fost preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) din 2005 până în 2010, iar în 2009 a fost candidatul partidului la funcţia de preşedinte al României. A pierdut cursa la limită în faţa lui Traian Băsescu.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.