11.03 – Cezara Popescu: Deschiderea către investitori este esențială pentru atragerea de resurse financiare în bugetul local și pentru creșterea calității vieții a constănțenilor

DISTRIBUIE

Cezara Popescu este candidatul propus de Partidul Alternativa Dreaptă pentru funcția de primar al orașului Constanța la alegerile din 9 iunie 2024.

Cu o carieră impresionantă și vastă în domeniul asistenței sociale și al managementului, Cezara Popescu și-a etalat abilitățile excepționale de coordonare și leadership într-o varietate de poziții de conducere de-a lungul anilor, impunându-se ca o figură polivalentă a Constanței, împletind într-o manieră sublimă roluri esențiale în societate: cel de părinte devotat, profesionist desăvârșit și lider politic.

Programul său de guvernare locală cuprinde o serie de puncte esențiale pentru viața și dezvoltarea orașului Constanța iar deschiderea către investitori și oamenii de afaceri este o prioritate pe care viitorul primar al orașului Constanța și-o asumă și pe care dorește să o prioritizeze încă de la începutul mandatului.

Ce declară Cezara Popescu într-un interviu acordat unei publicației online DobrogeaLive.ro:

Deschiderea către investitori este esențială pentru atragerea de resurse financiare în bugetul local și pentru creșterea nivelului de trai al locuitorilor, pentru  a diversifica sursele de venituri în Constanța și a promova dezvoltarea în sectoarele economice vom adopta mai multe strategii și initiative, precum, spre exemplu, oferirea de facilitati fiscale și sprijin pentru antreprenorii locali și investitorii străini.

Programul său pentru Constanța cuprinde câteva puncte importante pentru stimularea investițiilor și a mediului de afaceri:

Intr-adevăr este o preocupare legitimă să ne gândim la riscul că investitorii să plece după expirarea perioadei în care au beneficiat de facilități fiscale, de aceea, pentru a minimiza acest risc, este important să integrăm clauze și condiții în acordurile de scutire de taxe care să încurajeze investitorii să rămână pe termen lung și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunității.

Iată câteva dintre strategiile pe care urmărim sa le adoptăm:

CLAUZE DE ÎNTOARCERE A INVESTIȚIEI: vom stipula în acordurile de facilitati fiscale că investitorii trebuie să rămână în oraș pentru o anumită perioadă de timp după expirarea perioadei de scutire de taxe. În caz contrar, ei vor fi obligați să returneze o parte din beneficiile fiscale pe care le-au primit. Cercetările efectuate de către expertii nostri indică faptul mai multe orașe și regiuni din întreaga lume, precum Austin, Texas, Montreal,  Germania, au implementat clauze de întoarcere a investiției în acordurile lor cu investitorii. Aceste clauze stipulează că investitorii trebuie să rămână în oraș sau regiune pentru o anumită perioadă de timp după expirarea perioadei de facilități, iar în caz contrar ar putea fi obligați să returneze o parte din beneficiile primite. Aceste măsuri sunt menite să asigure că  avantajele acordate sunt utilizate în mod responsabil și să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a comunității. Observăm ca statele enumerate se regasesc pe lista celor mai infloritoare din lume; clauzele de întoarcere a investiției vor fi utilizate pentru a proteja interesele orașului nostru și pentru a ne asigura că facilitățile acordate vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a comunității.

CONDIȚII DE PERFORMANȚĂ: vom lega avantajele acordate unor obiective specifice de performanță sau de investiții în oraș, cum ar fi crearea de locuri de muncă, investiții în infrastructură sau contribuții la proiecte de dezvoltare comunitară. În cazul în care investitorii nu îndeplinesc aceste condiții,   avantajele acordate vor fi revocate.

ASIGURĂRI DE STABILITATE A POLITICILOR: orașul va promova un mediu de afaceri stabil și previzibil, prin adoptarea unor politici și reglementări clare și transparente în ceea ce privește taxele și facilitățile pentru investitori, ceea ce va crește încrederea investitorilor .

PROMOVAREA PARTENERIATELOR PE TERMEN LUNG: orașul va putea să stabilească parteneriate pe termen lung cu investitorii, prin intermediul cărora să se angajeze să ofere sprijin și facilități pe termen lung în schimbul angajamentului investitorilor de a rămâne și de a contribui la dezvoltarea continuă a orașului.

ÎN PLUS, ESTE IMPORTANT SĂ SE REALIZEZE O EVALUARE PERIODICĂ A BENEFICIILOR ȘI COSTURILOR ASOCIATE ACORDURILOR DE SCUTIRE DE TAXE PENTRU A ASIGURA CĂ ACESTEA ADUC BENEFICII REALE COMUNITĂȚII ȘI CĂ SUNT ÎN INTERESUL SĂU PE TERMEN LUNG.

DISTRIBUIE

Știri recente

Cezara Popescu: Viitorul primar al Constanței trebuie să susțină cultura și tinerii artiști ai orașului

Când rostești cuvântul cultură în Municipiul Constanța se aud doar valurile mării, parcă și ele enervate pe indolența autorităților locale față de acest sector...

Alternativa Dreaptă, alături de sportivii de la Tomitanii Constanța

Cezara Popescu: DIN PIXUL ANS, TOMITANII CONSTANȚA FORȚAȚI SĂ RENUNȚE LA RUGBY Când vine vorba de sport în general, de susținerea lui sub orice formă,...

Partidul Alternativa Dreaptă: Ce putem face în legătură cu situația din Mangalia?

Noi, Alternativa Dreaptă, am luat decizia de a-l susține pe candidatul Menabit Ozghiun la Primăria Mangalia, cât și la Proiectul Alianței Electorale Locale “Noi...

Primăria Constanța ți-a dat block? Cezara Popescu de ascultă!

Într-un efort de a aduce schimbări și de a afla problemele reale ale orașului Constanța, candidata partidului Alternativa Dreaptă pentru Primăria Constanța, Cezara Popescu,...

11.03 – Cezara Popescu: Deschiderea către investitori este esențială pentru atragerea de resurse financiare în bugetul local și pentru creșterea calității vieții a constănțenilor

Cezara Popescu este candidatul propus de Partidul Alternativa Dreaptă pentru funcția de primar al orașului Constanța la alegerile din 9 iunie 2024. Cu o carieră...

Alte Știri Alternativa Dreaptă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ÎNSCRIE-TE ÎN PARTIDUL ALTERNATIVA DREAPTĂ!