Cezara Popescu: Viitorul primar al Constanței trebuie să susțină cultura și tinerii artiști ai orașului

DISTRIBUIE

Când rostești cuvântul cultură în Municipiul Constanța se aud doar valurile mării, parcă și ele enervate pe indolența autorităților locale față de acest sector extrem de important.

Emil Cioran spunea “O societate se distruge nu când își pierde bunurile materiale, ci când își pierde valorile culturale”.

Și Constanța s-a distrus ca societate. S-a distrus pentru că valorile culturale au fost fie ignorate, fie distruse.

Câți dintre tinerii constănțeni știu unde este Muzeul de Artă Populară, sau câți au trecut pragul acestei instituții plină de dovezi reale a adevăratei nostre identități?

Câți dintre tinerii constănțeni știu ce scrie pe placheta statuii lui Ovidiu?

Unde este implicarea autorității locale pentru ca tinerii să se îndrepte spre cultură?

Sunt doar câteva întrebări simple pentru o societate în care actul de cultură, sub orice formă a sa, nu mai reprezintă de mult nimic.

Constanța are o resursă enormă de tineri artiști care sunt ignorați de autorități, pentru că nu aduc beneficii materiale imediate și nici măcar voturi odată la patru ani.

ALTERNATIVA DREAPTĂ spune stop acestei atitudini delăsătoare a autorității locale și dorește ca actul de cultură, ca tinerii artiști să fie tratați așa cum merită: cu respect și admirație.

Primăria Constanța ar fi putut să spijine tinerii artiști prin punerea la dipoziție cu titlu gratuit a unor spații pentru a-și desfășura activitatea. Ar fi putut, dar nu s-a întâmplat acest lucru pentru că nu a fost interesată să promoveze valorile acestui minunat oraș din simplul motiv că nu are nimic de câștigat.

Dar nu Primăria trebuie să aibe de câștigat și societatea în asamblul ei, pentru că încurajând tinerii artiși, punându-i în prim planul unor acțiuni concrete, poate impulsiona și alți tineri să își arate calitățile artistice.

Numai că în momentul când ai o societate educată, culturalizată, cu respect față de valorile ei, nu o mai poți manipula după bunul plac.

Și astfel, în loc să ne mândrim cu tineri pictori, sculptori, actori, cu voci angelice, pasionați de grafiti, ne uităm cu pleacă spre locuri unde sunt apreciați la adevărata lor valoare.

ALTERNATIVA DREAPTĂ dorește ca în Constanța să existe un parteneriat real între Primarie, Inspectoratul Școlar Județean și Instituțiile de Cultură, parteneriat prin care tinerii să fie îndreptați spre cultură iar exponenții lor să fie promovați.

Eu, în calitate de viitor primar, voi face toate diligențele ca actul de cultură să capete importanța pe care o merită, iar tinerii artiști să beneficieze de tot sprijinul pentru a fi cunocuți de întreaga comunitate.

Cezara Popescu

DISTRIBUIE

Știri recente

Cezara Popescu: Viitorul primar al Constanței trebuie să susțină cultura și tinerii artiști ai orașului

Când rostești cuvântul cultură în Municipiul Constanța se aud doar valurile mării, parcă și ele enervate pe indolența autorităților locale față de acest sector...

Alternativa Dreaptă, alături de sportivii de la Tomitanii Constanța

Cezara Popescu: DIN PIXUL ANS, TOMITANII CONSTANȚA FORȚAȚI SĂ RENUNȚE LA RUGBY Când vine vorba de sport în general, de susținerea lui sub orice formă,...

Partidul Alternativa Dreaptă: Ce putem face în legătură cu situația din Mangalia?

Noi, Alternativa Dreaptă, am luat decizia de a-l susține pe candidatul Menabit Ozghiun la Primăria Mangalia, cât și la Proiectul Alianței Electorale Locale “Noi...

Primăria Constanța ți-a dat block? Cezara Popescu de ascultă!

Într-un efort de a aduce schimbări și de a afla problemele reale ale orașului Constanța, candidata partidului Alternativa Dreaptă pentru Primăria Constanța, Cezara Popescu,...

11.03 – Cezara Popescu: Deschiderea către investitori este esențială pentru atragerea de resurse financiare în bugetul local și pentru creșterea calității vieții a constănțenilor

Cezara Popescu este candidatul propus de Partidul Alternativa Dreaptă pentru funcția de primar al orașului Constanța la alegerile din 9 iunie 2024. Cu o carieră...

Alte Știri Alternativa Dreaptă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ÎNSCRIE-TE ÎN PARTIDUL ALTERNATIVA DREAPTĂ!